8. juni 2011 kl. 00:45

Nintendo har fremvist deres kommende Wii U med en 6,2″ touch-skærm kontroller, grafik der kan måles med Xbox 360 eller PlayStation 3 og en release dato der siger 2012 (17 billeder og 1 video i bunden)

Nintendo stjæler igen scenen til dette års E3 spilmesse i USA, nu med deres nye Nintendo Wii U der internt gik under navnet Project Café, hvilket vi skrev om i midten af april.

Maskinen behøver ikke kun spilles på tv’et, men spillene kan spilles videre på den nye håndholdte kontroller der har 4 skulder-knapper, to analogstik, styrekryds, højtaler og X,Y,B,A knapper. Derudover har kontrolleren også indbygget kamera og mikrofon, der tillader video-opkald i samme stil som Skype.

Med skærmen på kontrollen tilføjes endnu et nyt element, bl.a. hvis man spiller et skydespil så kan der sigtes på skærmen på kontrollen, eller man kan få vist ekstra information ligesom vi har set det på Nintendo 3DS.

De seneste par år, har Nintendo mest af alt haft fokus, på spiloplevelsen og måske ikke så meget grafikken. Dette er nu ændret, da den nye Wii U understøtter Full 1080p HD og kommer med grafik, der på mange punkter kan måles med den samme grafik, vi ser på  og .

Desværre får Nintendo Wii U ikke Blu-Ray understøttelse, men med streaming af HD film, er det måske heller ikke så nødvendigt mere. Den 6.2″ skærm vil ej heller understøtte multi-touch input, hvilket man ellers kunne have håbet. Prisen på Wii U bliver samme niveau som PS3 og Xbox 360.

Læs også: Kommer Nintendo med Nintendo Wii 2 i 2012?

Nintendo har også været ret gode til, at være bagud-kompatible, her er Wii U heller ingen undtagelse, da den bruger samme disc størrelse som Nintendo Wii og derfor også kan spille Wii spil og understøtter Wii tilbehør.

Af spil fra Nintendo, ser det ud til vi får et nyt Zelda der får utrolig smuk grafik. Nye Mario spi. Og et nyt Super Smash Bros der på en eller anden måde linkes sammen med versionen, da man muligvis vil kunne spille mod 3DS spillere på ens Nintendo Wii U konsol.

Fra andre udviklere skulle vi se spil, så som Smash Brothers, Battlefield 3, Batman: Arkham City, Assassin’s Creed, Ghost Recon Online, Darksiders II, Dirt, Aliens: Colonial Marines, Metro: Last Light, Tekken, Ninja Gaiden 3, FIFA 12, Madden 12, Driver, Lego City Stories. Der er bestemt store titler med, der forhåbentlig gør Nintendo brandet lidt mere attraktivt hos hardcore gamere igen.

Et par af de spil der er lovet til Wii U’en kommer allerede i foråret 2012, så mon ikke også Wii U konsollen kommer omkring samme tid.

Kilde:
http://www.nintendo.dk/wiiu/wiiu

Produkter:

Læs mere om Android

Find gode tilbud her

Find flere spil demoer

Se flere film trailers

Find din Driver

Find din Driver

Find din Driver