28. april 2011 kl. 17:48

PlayStation-Network-hacked

Vi ved alle at Sony rigtig har klokket i den, når det drejer sig om opbevaring af deres kunders oplysninger og deres måde at oplyse deres kunder om dette store problem. Sony er ret sikre på, at ens navn, adresse, adgangskode er havnet i de forkerte hænder, de ved dog stadig ikke om det også gælder ens kreditkortoplysninger.

April 2011 er nok ikke en måned Sony lige sådan glemmer, da de mellem den 17. og 19. april i år fik ubudne gæster på deres PlayStation Network, der benyttes af mange PlayStation 3 ejere når de vil spille online på deres PS3. De ubudne gæster resulterede i første omgang og stadig for, at PSN netværket blev lukket ned og sat a karantæne, så længe der undersøges hvad der præcist er sket.

Sony siger selv de lige nu bruger et eksternt sikkerhedsfirma der skal undersøge, hvad der præcist er sket. Det er dog lidt sjovt, at Sony godt kan håndtere databaser med over 70 millioner PSN brugere, uden at have ansatte der rent faktisk har forstand på sikkerhed, hvilket det kunne tyde på, når de er nødsaget til at involvere eksterne virksomheder.

Der anbefales at man skifter sin adgangskode, hvis man benytter samme kode til PSN flere forskellige steder. Der anbefales også, at der holdes et vågent øje med kreditkort transaktioner, da Sony som sagt ikke ved om disse data også er blevet indhentet. Hvad de med sikkerhed dog ved, er at ens sikkerhedskode der står bagpå de forskellige kreditkort ikke er lækket, da disse 3 cifre ikke ligger under ens brugerprofil i PlayStation Network.

Worst case scenario

I værste fald kan de 70 millioner brugeroplysninger havne til salg, til f.eks. spammere og i værste fald folk der lever af identitetstyveri eller misbrug af kreditkort oplysninger.

Vi må vente og se hvad Sony præcist gør ved det hele, men i USA er der allerede begyndt at poppe Class Action Lawsuits op mod Sony, på vegne af dem der måske har mistet deres private oplysninger.

Produkter:

Læs mere om Android

Find gode tilbud her

Find flere spil demoer

Se flere film trailers

Find din Driver

Find din Driver

Find din Driver