15. februar 2011 kl. 14:24

Watson on Jeopardy

IBM har formået at skabe en algoritme, der kan genkende rigtige spørgsmål og finde et logisk svar på disse. Systemet går under navnet Watson.

Watson får nu lov at slås på den amerikanske version af Jeopardy, mod to af de bedste Jeopardy spillere Brad Rutter og Ken Jennings.

Den første dag for Watson gik næsten efter bogen, da systemet kunne svare rigtig på mange spørgsmål, men desværre også havde et par børnesygdomme. Efter den første dag lå Watson ellers foran, men blev hurtigt indhentet af Brad Rutter, der nåede at samle 5200 point, ligesom Watson.

De første versioner af Watson forstod på ingen måder spørgsmålene, men kiggede bare efter ligheder mellem forskellige ting i spørgsmålet og derved spyttede et svar ud. Versionen der er med i Jeopardy, er ikke tilsluttet nettet, så den kan f.eks. ikke bare søge efterspørgsmålet i realtime, men kun afhængig af dens hukommelse (lidt ligesom et rigtigt menneske).

Første afsnit af Jeopardy med Watson kan findes på nettet ellers ses på YouTube (indtil IBM eller Jeopardy fjerner afsnittet)


Produkter:

Læs mere om Android

Find gode tilbud her

Find flere spil demoer

Se flere film trailers

Find din Driver

Find din Driver

Find din Driver