1. februar 2011 kl. 23:37

Intel Sandy Bridge problem

Intel har fundet en fejl i deres sjette serie af deres Sandy Bridge chipset. Det betyder at hvis du har en af de helt nye Core i5 eller Core i7 processorer, så har du nok også et bundkort med denne fejl.

Fejlen ligger ikke i deres nye processor, men i én af de Intel chips, der benyttes på nye bundkort fra bl.a. Asus, Dell, HP, Acer og mange andre.

Kodenavnet for det chipset den er galt med er Cougar Point, hvis dit bundkort benytter dette chipset skal du muligvis have byttet dit bundkort til et nyt, da denne fejl ikke kan løses med software.

Fejlen ligger som sagt i Sandy Bridge chippen, nærmere betegnet i dens Serial-ATA (SATA) interface. Normalt er harddisk, DVD drev eller Blu-ray drev tilsluttet via Serial-ATA og i dette tilfælde kan hastigheden på bussen blive dårligere over tid og i værste fald, gøre forbindelsen helt utilgængelig.

Fejlen er fundet og nye Sandy Bridge chips skulle være lige om hjørnet. Med de første lande hos bundkort producenterne i slutningen af denne måned (februar 2011), samt få erstattet de knap 8 millioner fejlbehæftede Sandy Bridge chips omkring påske.

Hvad det betyder for os brugere er, at vi ikke kan købe de nye bundkort med Cougar Point på nuværende tidspunkt. Dem der allerede har investeret i et bundkort med den omtalte chip, skal have fat i sin producent eller den butik hvor produktet er købt.

For Intel løber hele gildet op i mellem 700 millioner til 1 milliard dollars.

Dermed er det, den dyreste brøler i Intels historie.

Kilde:
http://newsroom.intel.com/community/intel_newsroom/blog/2011/01/31/intel-identifies-chipset-design-error-implementing-solution?cid=rss-258152-c1-264102

Produkter:

Læs mere om Android

Find gode tilbud her

Find flere spil demoer

Se flere film trailers

Find din Driver

Find din Driver

Find din Driver