19. juni 2011 kl. 16:48

Nintendo Wii No DVD or Blu-Ray

Alt tyder på, at Nintendo Wii U træder i samme fodspor som Nintendo Wii og ikke vil tillade afspilning af DVD & Blu-Ray film.

Konsol producenter har ellers de seneste år altid sikret, at deres enheder kunne bruges til mere end bare spil. Bl.a. ved at tilføje understøttelse for afspilning af DVD film på PlayStation 2 og Xbox og nu Blu-Ray understøttelse på , hvor Microsoft valgte at satse på et HD-DVD med et eksternt HD-DVD drev til .

Nintendo vælger ikke at gå i samme vej, selvom det kan undre mange, nu når Wii U understøtter en opløsning på helt op til 1080p, der er perfekt til netop film.

Selv siger Satoru Iwata dette:

Wii U does not have DVD or Blu-ray playback capabilities.

The reason for that is that we feel that enough people already have devices that are capable of playing DVDs and Blu-ray, such that it didn’t warrant the cost involved to build that functionality into the Wii U console because of the patents related to those technologies.

Vi kan nu ikke se, at prisen ville få den store betydning på om enheden ville kunne afspille DVD eller Blu-Ray film, hvis drevet allerede er bygget til dette. Det er dog ikke sikkert at spillende kommer i Blu-Ray format, det kan såmænd godt være almindelige DVD’er, eller måske et helt andet format. Det eneste vi ved, er at skiven har samme fysiske størrelse som en CD/DVD.

Leder man efter en konsol der kan afspille film, skal man nok ikke vælge Nintendo Wii U.

Det kan dog være, at Nintendo vælger at understøtte Netflix, ligesom de allerede gør med den originale Nintendo Wii. Desværre findes Netflix stadig ikke i Danmark, og intet tyder på, at vi får nogen service der kan det samme her.

Kilde:
http://www.nintendo.co.jp/ir/en/library/events/110608qa/03.html

Produkter:

Læs mere om Android

Find gode tilbud her

Find flere spil demoer

Se flere film trailers

Find din Driver

Find din Driver

Find din Driver