18. september 2011 kl. 00:58

0190_nokia_alpine_new_large

Skal man tro Car Connectivity Consortium (CCC), så skal vores smartphones overtage alle vitale funktioner af bilens multimediesystem.

Smartphones erstatter hele tiden flere og flere funktioner, især i bilen overtager telefonen mange opgaver, men desværre gør den lille skærm det ikke altid så nemt.

Det har Nokia nu en løsning på, da de er den første kommercielle producent der benytter MirrorLink teknologien fra CCC.

Denne teknologi gør det muligt at få vist information fra telefonen på radioen. Derved kan telefonen overtage funktioner, så som navigation, musik afspilning, osv. Nu tror du sikkert, at MirrorLink bare viser indholdet, ligesom hvis man tilsluttede sin telefon via mini HDMI, men sådan er det ikke. MirrorLink sender alle touch input fra radioen over til telefonen, mens telefonen vil blive opladet og benytte bilens GPS antenne for bedste signal.

I bund og grund betyder det, at radioen bliver omdannet til en større version af ens mobiltelefon.

Det er ikke kun Nokia der arbejder på enheder til denne teknologi, men også bilproducenter så som Daimler, General Motors, Honda, Hyundai, Toyota og Volkswagen. Af enhedsproducenter finder vi Panasonic, Alpine, Clarion og Sony. Mens mobilproducenter er Nokia, HTC, LG, Samsung, Sony Ericsson og Motorola.

Vi har stadig ikke set enheder fra de andre mobilproducenter, men vi må håbe at teknologien snart bliver en fælles standard, nu så mange producenter allerede er medlem af CCC.

Den første godkendte radio kommer fra Alpine og går under modelnavnet ICS-X8. Radioen har en 7″ stor touchskærm og skulle allerede være i handlen til November i Europe.

Af Nokia godkendte enheder er alle nye mobiltelefoner med styresystemet Symbian Belle så som Nokia 600, Nokia 700 og Nokia 701, men også enheden er understøttet.

Kategori: Mobil
Comments are off for this post

Produkter:

Læs mere om Android

Find gode tilbud her

Find flere spil demoer

Se flere film trailers

Find din Driver

Find din Driver

Find din Driver