11. september 2011 kl. 14:08

Nokia-n9

Nokia lancerer meget snart deres nye slagskib Nokia N9 i Danmark. N9 byder bl.a. på en 3.9″ AMOLED skærm, 8 MP kamera med Carl Zeiss optik og NFC understøttelse.


Telefonen minder i første øjekast om Nokia N8, hvilket på sin vis er en god idé, da Nokia fastholder den nye identitet, men nu bare i en endnu mere minimalistisk udformning, med en skærm der dækker næsten hele forsiden og buet glas ud mod hjørnerne, dette skulle give en rigtig lækker effekt, når telefonen bruges.

Selve hardwaren er nu kun den ene del af Nokia N9, da den på software fronten ikke som forgængerne bliver drevet af Symbian, men derimod MeeGo 1.2 der er baseret på Linux. Mange ved sikkert, at Nokia har valgt Windows Phone 7 som deres primære operativsystem til deres high-end enheder, dog har vi endnu ikke set telefoner fra Nokia med WP7. Det er derfor også lidt uvist hvor MeeGo passer ind i hele Nokias økosystem, da de inden Stephen Elop kom ind i billedet ville satse fuldt ud på MeeGo. Det er derfor udvist om der kommer flere MeeGo enheder fra Nokia, nu WP7 Nokia telefoner er på trapperne og Symbian stadig opretholdes.

Personligt tror vi, at Nokia venter og ser hvordan markedet bliver for Nokia N9, da den allerede nu er blevet rost af mange og puster godt liv i en alternativ tilgang til smartphones i forhold til iOS og Android, nu når HP/Palm har droppet WebOS. Men også hvad gælder udviklere, så må tiden vise om vi får applikationer og spil på samme niveau som til Android og iOS.

Eftersom N9 i bund og grund er drevet af Linux, vil det være muligt at porte f.eks. Android til enheden, ligesom vi så det med Nokia N900, der faktisk er N9’s forgænger. Eneste problem med Android på enheden bliver, at der ikke er nogen fysiske knapper på forsiden.

Nokia N9 bliver lanceret slut September/start Oktober her i Danmark.

Telia og 3 vil være nogen af de første der får lov til, at sælge Nokia N9, mens det stadig er uvist hvornår de andre får telefonen i deres sortiment, dog lister CallMe en dato der siger November måned.

Køb:
Nokia N9 hos 3 | Nokia N9 hos Telia | Nokia N9 hos CallMe |

Kategori: Featured, Mobil
Comments are off for this post

Produkter:

Læs mere om Android

Find gode tilbud her

Find flere spil demoer

Se flere film trailers

Find din Driver

Find din Driver

Find din Driver