16. juni 2011 kl. 12:04

Facebook Project: Spartan

Rygter har det, at Facebook arbejder på en HTML5 version af Facebook, der i første omgang er målrettet Apple enheder.

Problemet for mange indholds-udbydere er, at Apple tager en alt for stor bid af kagen, når det gælder salg lavet inde i en applikation, hvilket nu får mange udbydere til at satse på web applikationer, hvor Apple endnu ikke har nogen kontrol.

Facebook er så de næste, der vil satse på en HTML5 version af deres hjemmeside der vil afvikles i safari browseren, men stadig ligne og fungere som en rigtig iOS applikation. For forbrugeren betyder det i sidste ende ikke det store, men for Facebook betyder det meget mere kontrol, især med hvad de kan tillade sig og hvad ikke.

HTML5 versionen af Facebook skulle gå under navnet Projekt Spartan, hvor også 80 eksterne udviklere skulle være med om bord, bl.a. Zynga der tilbyder Facebook spil og online avisen Huffington Post. I første omgang er det enheder der målrettes mod, mens med sikkerhed også vil blive understøttet senere hen.

Apple har dog indset set problematikken, da de har fjernet reglen med at in-app køb altid skal gå gennem deres egen pengemaskine. Dog skal eksterne in-app køb også være tilgængelige gennem Apples egen in-app køb funktion. Det betyder virksomheder selv kan stå for in-app køb og stadig tilbyde in-app køb via Apple.

Kilde:
http://techcrunch.com/2011/06/15/facebook-project-spartan/

Produkter:

Læs mere om Android

Find gode tilbud her

Find flere spil demoer

Se flere film trailers

Find din Driver

Find din Driver

Find din Driver