17. februar 2012 kl. 00:03

Apple har frigivet den næste version af deres operationssystem OS X, der nu har fået undertitlen Mountain Lion. Versionen her er kun tilgængelig for udviklere, mens den endelige version af OS X 10.8 Mountain Lion lander til sommer.

Det er især iCloud funktioner der nu er intigreret endnu bedre med resten af OS X, men også funktioner vi før kun har set på iPad og iPhone, har fundet vej til Mountain Lion. Men også applikationer der allerede er en del af OS X har fået sig en opdatering.

iCloud:
Nu skal der logges på iCloud så snart man starter sin Mac, det betyder at Mails, Kalender, Kontakter, Dokumenter, osv. bliver synkroniseret over alle ens Macs og iOS enheder der understøtter iClound.

Messages:
Messages kommer til at erstatte iChat og får alle de funktioner man kender fra iMessenger på iOS. Det betyder, at man nu kan sende beskeder til alle iOS enheder der har iMessenger, foretage face-to-face opkald, sende filer og se om modtageren har modtaget ens besked.

Notes/Reminders:
Nu kan der endnu nemmere tages noter på OS X, som ligesom resten af ens filer bliver synkroniseret over iCloud, tilmed kan noter gøres sticky. Reminders fra iOS har nu også fundet vej til OS X og virker på samme måde som iOS versionen, self. også med synkronisering.

Notifikationer:
Notifikationer er nok en af de funktioner OS X brugere vil blive mest glad for. Her får man et hurtigt overblik over små beskeder, det kan f.eks. være kalender aftaler, nye emails, kontakter der har prøvet at kontakte en, osv. Disse notifikationer kan enten poppe op i små bobler, eller de kan grupperes i højre side af skærmen, hvor man altid har adgang til disse. Et andet plus er, at applikationer kan tilføje deres egne notifikationer til notifikation centeret.

Gatekeeper:
Gatekeeper skulle gøre det sværre at installere mallware på ens Mac, her kan man nemlig gøre så applikationer kun kan installeres fra Mac App Store, fra udviklere med et gyldigt udvikler ID, aller fra alle kilder. Funktionen minder lidt om Androids muligved for, at vælge “Ukendte kilder”.

AirPlay:
Nu kan det nemmere streames til enheder der understøtter AirPlay, bl.a. kan man få vist præsentationer på ens HD tv, hvis man har en Apple TV boks tilsluttet.

Der er mange flere funktioner, selv siger Apple at denne developer preview af OS X 10.8 Mountain Lion har mere end 100 nye funktioner. Den endelige version af Apple Os X 10.8 Mountain Lion lander i løbet af sommeren, og hvis man ikke kan vente så kan man købe et developer abonnement for 99,- dollars om året.

Personligt er vi ret vilde med notifikations centeret, der samler alt det vigtige ude til højre af skærmen, samt at disse kan tilgåes fra alle applikationer. Men også at stort set alt kan synkroniseres over forskellige enheder og Macs.

Pressemeddelelse:
http://www.apple.com/pr/library/2012/02/16Apple-Releases-OS-X-M…

Kilde:
http://www.apple.com/macosx/mountain-lion/

Produkter:

Læs mere om Android

Find gode tilbud her

Find flere spil demoer

Se flere film trailers

Find din Driver

Find din Driver

Find din Driver