13. september 2011 kl. 23:29

 

Microsoft afholder netop nu deres Build for Windows konference i Californien. Denne konference er målrettet udviklere, men Microsoft alligevel vist funktioner der kommer forbrugerne til gode.

Det var især den nye Metro brugerflade Microsoft havde sit fokus på, hvor der blev vist et par nye funktioner der ikke før har været vist offentligheden. Det var bl.a. den nye lock screen, hvor man kan vælge forskellige låsemekanismer, både en hvor der skal trykkes bestemte steder på et billede, men også den gammeldags hvor man har en adgangskode bestående af tal og bogstaver.

Startskærmen viser som noget nyt også en hurtig dagsorden, i form af emails, IM beskeder, osv. der venter på en.


Har man en enhed med touch, så er der god grund til, at man vil komme til at elske metro.

En anden ting Metro brugerfladen gør rigtig godt er muligheden for at “snappe” applikationer til siderne af skærmen, derved kan applikationer blive vist sideløbende med andre, uden det går ud over layoutet i applikationerne, det betyder at man kan surfe på nettet, mens man tager noter ude i siden af skærmen.

På selve desktop brugerfladen er opsætninger med flere skærme blevet mere venlig i forhold til Windows 7. Da man nu kan fortælle Windows, at man kun vil have vist de ikoner på proceslinjen der er aktive på den pågældende skærm, så man kan faktisk have sin primære skærm og et “virtuelt” skrivebord på den anden skærm der agere helt for sig selv.

Windows 8 bruger cirka 140 mb mindre hukommelse end Windows 7.

Men ellers kan der nævnes:

  • Windows 8 kan boote på cirka 8 sekunder.
  • Systemet kan nulstilles, så det bliver som da man installere Windows, dog uden at ens billeder, indstillinger, programmer eller anden privat data slettes.
  • Systemet kan nulstilles helt, så al data slettes og computeren bliver som da man lige havde installeret Windows.
  • Windows er blevet bedre til at håndtere ISO filer.
  • Når der kopieres eller flyttes flere filer på én gang, bliver filerne tilføjet en kø, fremfor de overføres på samme tid.
  • Filer der flyttes eller kopieres kan nu pauses.
  • Explorer har fået en ny menu, med bl.a. en op knap og elementer der kendes fra bl.a. Microsoft Office 2010.
  • Der kan udføres forskellige tests, bl.a. hvordan batteriet klarer sig.
  • Windows 8 tilpasser sig den hardware den bliver afviklet, dvs. hvis man f.eks. har et dedikeret grafikkort, så vil dette bruges til at aflaste CPU’en.
  • Der understøttes ARM processor, der især er at finde i tablets.

Windows 8 får nu også et marked, hvor applikationer og spil kan købes. Håber er, at størstedelen bliver metro applikationer, men også win32 programmer som vi alle kender vil være at finde der. Microsoft begrænser ikke software udviklere kun til Windows 8 Marked, men derimod kan der henvises til andre butikker eller hjemmesider fra Windows 8 Markedet, hvis udgiveren ikke ønsker at bruge licensstyringen der er, at finde i Windows 8 Marked.

Har man prøvet , så virker Metro brugerfladen meget intuitiv, men for mange vil den sikkert virke noget anderledes end hvad man kender fra en PC.

I det hele taget ser det ud til, at kortende vendes, når det gælder de store giganter. Før så vi Apple som dem der altid kæmpede for forbrugerne, mens Microsoft var den store onde gigant. Hvor man må sige, at Apple på det seneste med deres tossede regler og licenser har fået en del dårlig omtale.

Hvis vi er heldige får vi en public beta af Windows 8 senere på året eller i starten af det nye år.

Ønsker du selv at se den næsten 3 timer lange keynote, så besøg kilden.

Kilde:
http://www.buildwindows.com/

Kategori: Featured, Software
Comments are off for this post

Produkter:

Læs mere om Android

Find gode tilbud her

Find flere spil demoer

Se flere film trailers

Find din Driver

Find din Driver

Find din Driver