10. maj 2011 kl. 15:57

Skype

Microsoft køber Skype til en pris der lyder på 44 milliarder danske kroner. Microsoft siger selv, at købet skal bruges til, at benytte Skype teknologi i deres Xbox 360 konsol og andre Microsoft produkter. Skype købet bliver det største indkøb Microsoft nogensinde har foretaget sig.

Skype har både haft sine op- og nedture, mest nedture efter eBay købte selvskabet af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström. Skype har dog klaret sig bedre de sidste par år, hvor flere og flere enheder er blevet Skype Certificeret og kommet med Skype produkter der direkte henvender sig til B2B/virksomheder.

Skype opkald er steget med 150 % de sidste 18 måneder.

Selv siger Microsoft, at Skype vil kunne styrke virksomheden på flere forskellige niveauer, bl.a. ved at benytte Skype teknologien i konsollen med Kinect, i Windows Phone 7 platformen og i det hele taget integrere Skype bedre i Microsofts produkter, nok lidt på samme måde som Apple gør med deres FaceTime.

Microsoft siger dog, at de stadig vil understøtte enheder der ikke er Microsoft branded, så som Mac versionen af Skype og Skype til Android.

Både Facebook og Google har været interesseret i Skype, men Microsoft løb med handlen.

Handlen er dog ikke helt gennemført endnu, men Microsoft håber dette sker inden året er omme.

Nu må vi se hvad Microsoft præcist får ud af købet og om det overhovedet er 44 milliarder kroner værd.

Kilde(r):
http://news.cnet.com/8301-13506_3-20061371-17.html
http://www.dr.dk/Nyheder/Penge/2011/05/10/141623.htm

Produkter:

Læs mere om Android

Find gode tilbud her

Find flere spil demoer

Se flere film trailers

Find din Driver

Find din Driver

Find din Driver